Wat is Bal-A-Vis-X ?

 

Het Amerikaanse Bal-A-Vis-X® trainingsprogramma bestaat uit een serie van 300 ritmische oefeningen met speciale zandzakjes en balletjes.

 Het programma is geschikt voor mensen van alle leeftijden, van kleuters tot senioren.

Voor kinderen zijn de oefeningen uitdagend, zeker voor hen die behoefte hebben aan bewegend leren. Senioren voelen zich alerter en energieker en staan stabieler op hun voeten. 
Een totale coördinatie van het lichaam is vereist. De linker- en rechterhersenhelft, en ook de ogen, oren, handen en voeten moeten flink met elkaar samenwerken. Het ritme en het tempo van de oefeningen is een natuurlijk gevolg van goed uitgevoerde fysieke en motorische technieken.

 

Je leert hoe je korte  oefeningen in kunt zetten voor het stimuleren van de concentratie en de balans, het verbeteren van oogvolgbeweging, oogsamenwerking en oog-hand coördinatie, het optimaliseren van de visuele en auditieve verwerking, het bevorderen van lateralisatie en het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht. 

 

Tijdens, voor of na een remedial teaching les gebruiken we oefeningen om te ontspannen, te concentreren maar ook om de samenwerking tussen beide hersenhelften te stimuleren. Ook hier hebben we te maken met korte oefeningen, die ook thuis dagelijks kort getraind kunnen worden, om te komen tot een maximaal leerrendement  op een ontspannen manier.